Bad Ischl

Hallstatt ile arası 19 km. Kasabaya gelip arabayı park edip gezintimize başlıyoruz.

1. Kongre Salonu ve Tiyatro Evi

İlk olarak karşımıza Kongre ve Tiyatro Salonu çıkıyor.

Şehirde faytonlar.

2. Kurpark (Spa Parkı)

Viyanalı hekim Dr. Franz Wirer (1771-1844); Ischl’e dünya standartlarında bir spa tesisi ve “imparatorluk şehri” olarak ün kazandırdı ve bu ün günümüze kadar devam etti. Bağışladığı bahçede heykeli bulunuyor.

3. Bad Ischl Postanesi

Kasabanın kalbinde yer alan bu güzel 19. yüzyıl binası, bir mimari şaheserdir.

4. Trinkhalle

Bu zarif yapı 1829 yılında inşa edilmiş ve bir zamanlar spa evi olarak kullanılmış. Bina imparatorluk mimarisinin başlıca örneklerinden biridir . Günümüzde Turist Bilgi Merkezi’dir. Konserlere ve sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

5. St. Nikolas Mahalle Kilisesi

6. Zauner Pastanesi (Konditorei Zauner ) ve Zaunerstollen

Bu büyüleyici pastane mutlaka ziyaret edilmeli. Oldukça hareketli ve turistik bir yer olan Pfarrgasse (Mahalle Sokağı)’de bulunuyor. Geleneksel bir Avusturya kahvehanesidir.

Ancak pastanedeki gösterinin asıl yıldızı, bu özel kafenin yarattığı ünlü Zaunerstollen’dir. Zaunerstollen’daki malzemeler arasında nuga, fındık ve çikolata da yer alıyor.

1832’de kurulan Zauner Pastanesi’ne Avusturya-Macaristan Monarşisi döneminde “Kuk Hoflieferant” (“Sarayın İmparatorluk ve Kraliyet Tedarikçisi”) onuru verilmiş. Yakın zamanda ise Avusturya Cumhuriyeti tarafından iş dünyasında mükemmellik ödülü olan Ulusal Arma’yı kullanma izni verilmiş.

Kahve molamız burada oluyor haliyle.

7. Kaiservilla

Bad Ischl’de bir saat yürümek ve bir parça Zaunerstollen yemek yeterli olsa da, İmparator Franz Josef ve İmparatoriçe Elisabeth’in (daha çok Sissi olarak bilinir) eski yazlık evi olan Kaiservilla’yı ziyaret etmeden Bad Ischl’e yapılan hiçbir ziyaret tamamlanmış sayılmaz diyorlar.

İmparator Franz Josef, villanın arazisini “yeryüzündeki cennet” olarak tanımlamış.

Ancak 1914’te burada savaş ilanı imzalanmış ve sonuçta Habsburg monarşisinin çöküşüne yol açmış.

Burasını gezmek için en az 1 saat ayrılması gerekiyormuş. Bu nedenle burayı atladık.

Toplamda 1 saat süren gezi sonrası arabaya ilerlerken yolda gördüklerimiz.